JORNADA D’INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES Coeducacentres

publicado en: coeducación | 0

El passat 28 de juny va tindre lloc la Jornada d’intercanvi d’experiències del projecte pilot “Coeducacentres”. La trobada va reunir els centres educatius que han participat en aquests dos cursos (2020—21 i 2021-22) que ha durat el pilotatge del projecte.

L’ambient de satisfacció i alegria va convocar al públic assistent. Van ser  més de 400 persones reunides a  La Nucia (Alacant) en el Auditori de la Mediterrània i la Seu Universitària.

La jornada va mantindre el clima de satisfacció per haver portat a bon port aquest projecte educatiu que es va impulsar des de la Secretària Autonòmica d’Educació i Formació Professional de la Conselleria d’ Educació, Cultura i Esport, prova d’una voluntat política que treballa per la igualtat i la coeducació.

La motivació dels agents participants en el desenvolupament del projecte, el bon fer professional de les assessories del CEFIRE i el bon acolliment de la comunitat educativa de cada centre participant, va ser la tònica general d’aquest projecte il·lusionant que a partir del curs pròxim (2022-23) comença una nova marxa després d’haver sigut testat.

Representants IES Santa Pola y Ana López Navajas Premis Coeducacentres. També ens acompanya Agustín Zaragozá

Com a tancament de la jornada, es van entregar els Primers Premis Coeducantres que en la modalitat individual va recaure en la investigadora de la UV, Ana López-Navajas, en mereixement a la seua labor com a coordinadora del projecte transnacional Erasmus + Women´s Legacy que vincula a quatre països europeus:Espanya, Itàlia, Escòcia i Lituània. L’objectiu d’aquest projecte, liderat també per la Conselleria de Educació de la GV, és el desenvolupament de productes creats per a visibilitzar les aportacions de les dones en les arts, les ciències i la cultura en general, dins del currículum educatiu europeu.

En la seua modalitat col.lectiva , el Primer Premi Coeducacentres va recaure en l‘IES Santa Pola de la ciutat de Santa Pola a Alacant. Un reconeixement molt merescut per l’alta implicació no sols de tota la comunitat educativa, encapçalada pel seu equip directiu, sinó també per la d’altres agents socials externs al centre que van contribuir al fet que el projecte traspassara les portes del centre escolar i tinguera major ressonància social.

Per part meua, agrair l’oportunitat d’haver pogut estar des dels inicis de Coeducacentres, bé creant continguts didàctics bé com a formadora dels equips motors de centre. Una ocasió que m’ha permés comprovar en primera línia la important labor educativa que realitza el professorat en matèria d’igualtat, així com l’interés demostrat per l’alumnat, les famílies i el personal no docent dels centres implicats. Una labor de conjunt que s’estén a les assessories del CEFIRE que han aconseguit mantindre l’ànim il·lusionant del projecte gràcies a la dedicació i esforç continuat que han aplicat al llarg d’aquests dos cursos de pilotatge. Rubén, Inma, Mari Carmen, Gema, Esther, Susana, Desi i David, ha sigut una experiència inoblidable i el vostre suport va ser fonamental enmig d’una etapa difícil immersa a l’entorn de la pandèmia

Dit això, no puc deixar d’esmentar el meu agraïment als qui varem gestar els continguts en l’etapa inicial del projecte. A nivell legislatiu, Ana Julián Edo i Elisa Pérez Iniesta de Gràcia, i a nivell educatiu, Rosa Andrés Eixarch, Josefina Carreño Montoya, Elena Simón Rodríguez, Mau Monleón-Pradas i, jo mateixa, Amparo Zacarés Pamblanco. Amb la incorporació posterior de l’encomiable i valuosa participació d‘Agustín Zaragozá Granell.

I, per descomptat, tota la meua gratitud per a Natividad Fajardo Palomo, directora del Pla Director de Coeducació, per haver dirigit el projecte i haver aconseguit una xarxa coeducacentres que marca un abans i un després en l’aprenentatge organitzatiu de les institucions educatives en matèria de coeducació i de formació “en” i “per a” la igualtat.

COMPARTIR